Ρέντσι: Αναίσχυντη προπαγάνδα η στάση της Αυστρίας για το προσφυγικό

cebcceb1cf84ceb5cebf-cf81ceb5cebdcf84cf83ceb91«Πριν από ένα χρόνο υπήρχαν ενστάσεις, αλλά στην Ευρώπη καταλαβαίνουν όλοι, πλέον, ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη στρατηγική για την μετανάστευση», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματτέο Ρέντσι, στο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Ο Ρέντσι χαρακτήρισε θετική την θέση της καγκελαρίου Μέρκελ σε σχέση με το συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ, ενώ αναφερόμενος στην στάση της Αυστρίας ως προς το θέμα αυτό τόνισε ότι πρόκειται για «αναίσχυντη προπαγάνδα».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τάχθηκε και πάλι υπέρ της οικονομικής στήριξης των αφρικανικών χωρών από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες, «ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον Νίγηρα, στην Αιθιοπία, στην Γκάνα και σε τόσα άλλα κράτη».

«Η Ευρώπη ήταν μια εξαιρετική εφεύρεση, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι κουρασμένη, στάσιμη», τόνισε παράλληλα ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις σε πολιτισμό και παιδεία, διότι «η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει η πατρίδα του ουμανισμού».

Ο Ματτέο Ρέντσι έκανε γνωστό ότι στην θέση της Φεντερίκα Γκουίντι, η οποία παραιτήθηκε στις αρχές Απριλίου από υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί ο Κάρλο Καλέντα, έως τώρα μόνιμος αντιπρόσωπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε, τέλος, ότι πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη η βουλή της Ρώμης θα κληθεί να εγκρίνει οριστικά τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και ότι η εν λόγω ψηφοφορία θα συνδεθεί με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα