Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

reglingkΝα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη σλοβακική εφημερίδα «ΗΝ».

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε στα μέσα του 2018, θα μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος συνιστά «κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα διαρκεί επί μακρόν, καθώς τα προβλήματα ήταν μεγάλα και η διοικητική «μηχανή» αδύναμη. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η πρόοδος που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια, αντιστράφηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε ότι από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων, η Ελλάδα δύναται να εξοικονομήσει έως 8 δισ. ευρώ ετησίως.

«Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους είναι ήδη χαμηλότερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας ότι «οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πληρωμή του χρέους της για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα