Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλη δανειακή σύμβαση

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην οικονομία στην Ευρωζώνη εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ναι, τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενομένου.

Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αντέτεινε ότι «στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, ωστόσο είναι σημαντικότερη η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλη δανειακή σύμβαση «εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα