Ρέγκλινγκ:Υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις για στήριξη της Ελλάδας από το Eurogroup

regklingk-70863Υπάρχει ήδη ένας οδικός χάρτης για το χρέος και αυτός βρίσκεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

O Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του, υπενθύμισε ότι προβλέπονται βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων συνδέεται άρρηκτα με την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος.

«Το Eurogroup προετοιμάζεται να στηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα και υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις» συνέχισε ο κ. Ρέγκλινγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από αυτή που πραγματικά χρειάζεται η χώρα.

«Υπάρχει πράγματι, ένας οδικός χάρτης για την Ελλάδα, παρότι δεν έχουμε αποσαφηνίσει όλες τις λεπτομέρειες» έσπευσε να επισημάνει.

Ερωτηθείς για τη δεύτερη αξιολόγηση, ευχήθηκε τα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι υπάρχουν «ορισμένες δυσκολίες, οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε ειδική αναφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο χρηματοδοτικό σκέλος του τρίτου προγράμματος, καθιστώντας αναγκαία την άμεση εμπλοκή του.

Σχετικά με την ευρύτερη εικόνα της οικονομίας, σημειώσει ότι η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και το ΑΕΠ επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα