Ράλι στα ομόλογα και τις μετοχές της Αργεντινής

Iσχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές και τα ομόλογα της Αργεντινής μετά την υπογραφή συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για πρόγραμμα διάσωσης 50 δισ. δολαρίων, ενώ το πέσο υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό.

Η Αργεντινή ανακοίνωσε στις 8 Μαίου ότι θα στραφεί στο ΔΝΤ μετά από ένα sell-off στις αναδυόμενες αγορές που οδήγησε το πέσο σε βουτιά. Τις τελευταίες εβδομάδες, η κεντρική τράπεζα της χώρας πουλούσε συναλλαγματικά αποθέματα στα 25 πέσο το δολάριο, για να εμποδίσει το νόμισμα να πέσει κάτω από το επίπεδο αυτό.

Η στήριξη αυτή δεν υπήρχε την Παρασκευή και το νόμισμα της Αργεντινής άνοιξε 0,46% χαμηλότερα στα 25,1 πέσο το δολάριο, υποχωρώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ως και 2,1% στα 25,64 πέσο το δολάριο.

Σε συνέντευξη τύπου το βράδυ της Πέμπτης, ο Αργεντίνος κεντρικός τραπεζίτης άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα θα άλλαζε στρατηγική μετά τη συμφωνία με το ΔΝΤ.

Ο δείκτης Merval στο χρηματιστήριο της Αργεντινής άνοιξε με άνοδο πάνω από 3,5%, με τον τραπεζικό τομέα να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη. Το 100ετές ομόλογο που ωριμάζει το 2117 ενισχύεται 0,2% στα 86,97 σεντς το δολάριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα