Π. Χρηστίδης για Κίνημα Αλλαγής: Δημιουργούμε μια πραγματικά προοδευτική δύναμη

«Καταλήξαμε σε πολύ σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες θα πάμε και σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. Αυτό έλεγε η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας: ό,τι δημιουργούμε μία πραγματικά προοδευτική πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη που βασίζεται πάντα σε ιδέες και θέσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Τόνισε ότι το μείζον είναι: «Μια παράταξη, η οποία εργάζεται για να βελτιώσει τη ζωή του πολίτη. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες για διαδικαστικά ζητήματα, ή ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις. Καταλαβαίνουμε, όμως, ότι από την ώρα που πήραμε την απόφαση να μην είμαστε λίγοι και να κλεινόμαστε, αλλά να μεγαλώσουμε και να προσθέσουμε δυνάμεις θα πρέπει να συνθέτουμε».

Πρόσθεσε ότι ένας ακόμα λόγος που έγινε το συνέδριο ήταν υπήρχε ζητούμενο για πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό αυτοπροσδιορισμό. «Είμαστε σήμερα πλέον πλήρως οριοθετημένοι. Ζητάμε τη συνεννόηση και ζητάμε και συνέργειες όχι μόνο μετά τις εκλογές, αλλά και τώρα» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Όσο για τις τυχόν διαφωνίες στην κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν άριστες σχέσεις και συνεχίζουν την πορεία τους. Το πρόβλημα είναι ότι σε πολύ κρίσιμες στιγμές κι επιλογές έχουν ριζικά διαφορετικές απόψεις που πληγώνουν την εικόνα της χώρας.

Αυτό το οποίο συμβαίνει με τα εθνικά θέματα είναι κάτι το οποίο πληγώνει τη χώρα. Πάνω από τα κόμματα δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να το παίζει προφήτης και να λέει ότι “φοβάμαι θανατηφόρο ατύχημα στο Αιγαίο”, δεν μπορεί να μιλάει για ομηρεία και να βγαίνει ο αναπληρωτής του σε εντελώς διαφορετική γραμμή. Δείχνουν προς τα έξω μία κακή εικόνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα