Π. Τζεντιλόνι: Υπέγραψε επενδύσεις 47 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 έτη στην Ιταλία

ΟΙταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για δημόσιες επενδύσεις 47 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα είκοσι πέντε χρόνια εκδίδοντας επίσημο κυβερνητικό διάταγμα.

Δημιουργείται νέο ειδικό ταμείο για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των επενδύσεων και η διαρθρωτική ανάπτυξη της χώρας. Από τα κύρια κριτήρια για την χρηματοδότηση των έργων, εξηγεί η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, θα είναι η δυνατότητα άμεσης έναρξης των διαφόρων έργων.

«Τα τελευταία χρόνια, οι δημόσιες επενδύσεις δεν ακολούθησαν τον ρυθμό που θα επιθυμούσαμε, λόγων μείωσης των πόρων και διαδικαστικών δυσκολιών. Τώρα όμως μπορεί να αρχίσει μια νέα πορεία», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Συνήθως, στην χώρα μας, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο μακρόπνοο προγραμματισμό, αλλά για να γίνουν πράξη οι δημόσιες επενδύσεις και τα μεγάλα διαρθρωτικά έργα, είναι αυτός ο σωστός χρονικός ορίζοντας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα συντονίζει τις επενδύσεις, υπέδειξε ως κύριες κατευθυντήριες γραμμές την ανταγωνιστικότητα, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια. Στα σημαντικότερα έργα συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου, των λιμανιών της χώρας, καθώς και η αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτηρίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα