Π. Τζεντιλόνι: Είμαστε ικανοποιημένοι ως προς τις αποφάσεις της Συνόδου για το μεταναστευτικό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου του  αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι:

“Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πιστεύω ότι η Ιταλία πρέπει να νιώθει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν, αν και ξέρουμε ότι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν λύνονται με τα συμπεράσματα ενός κειμένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”.

“Τις δυο αυτές ημέρες δεν έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων αλλά να γίνουν σαφή μια σειρά από θέματα κύριας σημασίας, τροποποιώντας τα προσχέδια των περασμένων ημερών”, πρόσθεσε. Οι σχολιαστές τονίζουν ότι ο Τζεντιλόνι αναφέρεται στην πολιτική που αφορά την παροχή βίζας από τις ευρωπαϊκές χώρες για να αυξηθούν οι συμφωνίες με στόχο τους επαναπατρισμούς των παράτυπων μεταναστών, αλλά και στην εκ νέου χρηματοδότηση, από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., των συμφωνιών με τα αφρικανικά κράτη αλλά και της πολιτικής για την διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Σήμερα το πρωί, πάντως, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι “πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις πολιτικές για το μεταναστευτικό, οι οποίες δεν μπορούν να βαραίνουν μόνον τους ώμους των χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά πρέπει να εφαρμοσθούν, με κοινή προσπάθεια, από τις ευρωπαϊκές χώρες”.

Σε ότι αφορά, τέλος, το Brexit και την πρόταση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι “αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν καλές προθέσεις, αλλά πρέπει να εξακριβωθούν πολλά τις ουσιαστικά σημεία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα