Π. Σκουρλέτης: Φιλμ νουάρ οι δηλώσεις Βαρουφάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ανέλαβε την αποδόμηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «φιλμ νουάρ» τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού και άφησε υπονοούμενα πως ο ίδιος ο Βαρουφάκης προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις του βιβλίου του. Την ίδια ώρα, κάλεσε την ΝΔ να μην υιοθετεί όλα όσα ακούγονται και αναρωτιέται αν η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή υπήρχε plan b.

«Εγκαλείτε την κυβέρνηση για κάτι που δεν έκανε; Γιατί απαντήθηκε από την ίδια τη ζωή με στρατηγικές επιλογές για λύση εντός της Ευρωζώνης για να μην πάμε σε περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση του λαού», τόνισε αρχικά και προσέθεσε: « Αυτός ήταν ο επώδυνος συμβιβασμός που κάναμε, ήταν σαφέστατη η στρατηγική επιλογή. Σε αυτό το Φιλμ Νουάρ που θα βοηθήσει τις πωλήσεις Βαρουφάκη θέλετε να συμβάλλετε κι εσείς (σ.σ. αναφέρεται στη ΝΔ); Μην υιοθετείτε άκριτα ότι ακούτε».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κόντρα με την Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι για πρώτη φορά συνδικαλιστικά όργανα να λένε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ότι κάνει ότι σε Τουρκία και Πολωνία. Επέμεινε, δε, στην… αθωότητα της επίθεσης της κυβέρνηση προς την Δικαιοσύνης: « Είπα κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Το αμφισβητείτε; Άρα έχουμε το δικαίωμα από το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία να ασκούμε κριτική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα