Π. Σκουρλέτης: Προαναγγέλει μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε υπάρχει ήδη βρίσκεται στα σκαριά σχετική πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση.

«Δεν μπορεί άνθρωποι επί δεκαετίες να είναι υπό το καθεστώς σύμβασης, κάνοντας κατάχρηση βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας της σύμβασης ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», είπε αρχικά και προσέθεσε ότι η συζήτηση θα γίνει αναλυτικά το  αμέσως προσεχές διάστημα. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει «αυξημένη ευαισθησία στο θέμα συμβασιούχων», όχι όμως μόνο όσων εργάζονται στην καθαριότητα αλλά «στην πανσπερμία  συμβασιούχων που είναι πολλές χιλιάδες σε δήμους και δημόσιο».

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους οι πληρωμές των οποίων έχουν κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε σαφές μήνυμα στους δημάρχους να μην έχουν… ενδοιασμούς. «Η άρνηση να πληρωθούν δεν σχετίζεται με το ότι κάποιοι συμπλήρωσαν το 24μηνο – γιατί δεν είναι το 24μηνο μια συνταγματική πρόβλεψη άρα δεν υπάρχει λόγος κάποιοι δήμαρχοι να μην προχωρούν στις παρατάσεις ούτε να μην εγκρίνονται οι δαπάνες για δουλειά που έχει ήδη παρασχεθεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα