Π. Σκουρλέτης: Θα υπάρξει ρύθμιση στη Βουλή για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε από τη Βουλή τη νομοθέτηση της δυνατότητας να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς του Δήμους σε 120 δόσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα θα προβλέπει:

–  εξόφληση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς Δήμους σε 100 δόσεις

– δυνατότητα πλήρους διαγραφής προσαυξήσεων ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης.

Να σημειωθεί ότι ο Π. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτιώσεων της ρύθμισης έτσι ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική και αποτελεσματική. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου πρότεινε για παράδειγμα την αύξηση των δόσεων στις 120 από 100 και ο συνδυασμός της με χαμηλά επιτόκια.

«Μέσα στο πολυνομοσχέδιο που είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και  το περιμένουμε να κατατεθεί μέρα τη μέρα υπάρχει ρύθμιση που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων για οφειλές προς δήμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε: Έχει ανώτατο όριο τις 100 δόσεις. Προβλέπει ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης τη διαγραφή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων και θεωρώ θα συμβάλλει και σε αύξηση εσόδων δήμου και στην ελάφρυνση των οφειλετών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα