Π.Σκουρλέτης: Η φιλολογία για ακύρωση δημοψηφίσματος είναι άκρως αντιδημοκρατική

Ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης σε δήλωση του  στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 είπε «Όλη αυτή η φιλολογία, να ακυρωθεί ένα δρομολογημένο δημοψήφισμα που κατοχυρώνει τη λαϊκή έκφραση σε μία κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, είναι μία κίνηση άκρως αντιδημοκρατική. Αυτήν τη στιγμή γίνονται παράλληλα άτυπες διαπραγματεύσεις, αλλά ουσιαστικά αυτές ξεκίνησαν και επειδή υπήρξε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Μην τορπιλίζουν αυτήν τη στιγμή τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να πετύχει μία όσο το δυνατό πιο ευνοϊκή γι’ αυτήν συμφωνία, ζητώντας να ακυρωθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα και να ταπεινωθεί ένας ολόκληρος λαός. Τι σχέση έχει το δημοψήφισμα της Κυριακής με τις συνεννοήσεις που γίνονται;…»

191214110509_9234

 

 

 

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υπουργοί που να λένε και να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα, για το οποίο σημείωσε: «Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος της διαπραγμάτευσης ή η προσπάθεια διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα; Το δεύτερο. Εμείς δεν είπαμε να σταματήσουμε. Απέξω μάς είπαν ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις, όχι χάρη του δημοψηφίσματος, πριν κάνει προκηρυχθεί. Δεν βάλαμε εμείς τελεσίγραφα… Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα δεν αλλάζει. Είναι η άρνηση του τελεσιγράφου της συγκεκριμένης πρότασης από τους δανειστές. Αυτό καλείται να αξιολογήσει ο λαός. Είναι μία παράμετρος που πρέπει να πει ο κόσμος πώς την αντιμετωπίζει».

Πρόσθεσε«Εγώ ξέρω ότι η συμφωνία εξαρτάται από το περιεχόμενό της και όχι αν θα δώσει τη δυνατότητα στον λαό να πάει στην κάλπη την Κυριακή. Τι θέλετε, να καταργήσουμε τη δημοκρατία; Ψήφισε η ελληνική Βουλή; Πώς θα ακυρωθεί; Έχουμε δικαίωμα να καταργήσουμε μία απόφαση της ελληνικής Βουλής στα ραδιόφωνα;… Η πρόταση είναι για μία διετή χρηματοδοτική συμφωνία, η οποία θα εμπεριέχει το σκέλος μίας σοβαρής αναδιάρθρωσης του χρέους, θα δίνει μία προοπτική για το θέμα του χρέους…»

Ερωτηθείς εάν έχουν ευθύνες οι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, όπως οι κ.κ. Βαρουφάκης και Χουλιαράκης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Θα μπορούσε κάποιος να κάνει διάφορες άλλου είδους επισημάνσεις, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Μας ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις υποστηρίζοντας: «Οποιαδήποτε συμφωνία -θετική ή λιγότερο θετική- έχει την αντανάκλασή της. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία εμείς λέμε, θα είναι μία επιτυχία για την κυβέρνηση. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία δεν θα μπορεί πολιτικά να αντιστοιχείται με αυτά τα οποία υποστήριζε η κυβέρνηση, θα είναι μία μεγάλη υποχώρησή της. Θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα».

Τέλος σε ερώτηση για την εικόνα με τους συνταξιούχους, απάντησε: «Πώς μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος αν βλέπει την ταλαιπωρία ενός ολόκληρου κόσμου; Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό και τρόμο στον κόσμο».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα