Π. Σκουρλέτης: Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου δεν μπορεί να εφαρμοστεί

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπως διαμήνυσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα, η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πώς σχολίασε τη στάση των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία και τι δήλωσε για την απόφαση Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό των δρόμων τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου κινείται στα πλαίσια του Συντάγματος, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζει την απασχόληση των συμβασιούχων έως ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ – ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του ζητήματος, οι δήμοι θα πρέπει έως το τέλος του μήνα και βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων για τρεις ημέρες ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές με τη στάση τους άθελά τους οδηγούν στο να διευκολυνθούν τέτοιες επιλογές.

Τέλος, επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο προς τις ιδιωτικές εταιρείες στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα