Π.Σκουρλέτης: Εχθρός των δημοσίων υπαλλήλων ο Μητσοτάκης

«Εχθρό» των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πάνος Σκουρλέτης , σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τις προσλήψεις και την επανεξέτασή τους, όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Εχθρεύεται το Δημόσιο (…), είναι κάτι που του προκαλεί αλλεργία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Οπως δήλωσε, οι περιπτώσεις συμβασιούχων, των οποίων άλλαξε η σχέση εργασίας τους με το Δημόσιο, είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων. Για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι έμεινε με την εντύπωση ότι μπαίνει για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Πρέπει να ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε έναν δημόσιο χώρο υγείας και μάλιστα ανακάλυψε, όντας για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο, τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το κάνει, να βγάλει από το πρόγραμμά του αυτές τις θέσεις μείωσης του προσωπικού στην Υγεία που κατά καιρούς έχει εκστομίσει και εκεί τουλάχιστον, αν ποτέ βρεθεί στα πράγματα, να τη γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οσον αφορά τους πρόσφυγες στη Λέσβο, που είναι θύματα της κακοκαιρίας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «θα δώσει μεγάλη ανακούφιση σε ένα μεγάλο κομμάτι των προσφύγων, περίπου 500 ατόμων».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, επεσήμανε ότι ο μηχανισμός της Ελλάδας, ως μεσογειακής χώρας που δεν αντιμετωπίζει συχνά τέτοια προβλήματα, «δεν μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά στη σφοδρότητα και την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι έχουμε μπορέσει σε γενικές γραμμές και έχουμε σταθεί. Βεβαίως, είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τη μία στιγμή στην άλλη».

Μιλώντας για το κλείσιμο της αξιολόγησης εκτίμησε ότι ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κλείσει.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, θα φανεί τελικά αν υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες εκ μέρους κάποιων ακραίων κύκλων των δανειστών, ή θα φανούν συνεπείς σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα