Π. Σκουρλέτης: Αφέλεια οι συζητήσεις για εκούσια πορεία εκτός ευρώ

Προϊόν αφέλειας είναι οι θέσεις που διατυπώνονται υπέρ μίας αυτόνομης πορείας σε επίπεδο νομίσματος, καθώς με τους δεδομένους συσχετισμούς και τοπίο, η Ελλάδα είναι «καταδικασμένη» να ακολουθήσει τις διεργασίες της Ευρώπης, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

 Η δεδομένη πλέον ωφέλεια της Γερμανίας από το ευρώ και την Ευρωζώνη, εις βάρος των μικρότερων οικονομικών, επιβεβαιώνει την κριτική που ασκούσε ο χώρος της Αριστεράς για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα των ισχυρών οικονομιών της κεντρικής Ευρώπης, ανέφερε.

Αυτή η κριτική δεν σταματούσε μόνο στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, αλλά είχε να κάνει και με τη συνολική συγκέντρωση και τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και επιβεβαιώνεται επίσης, όπως είπε.

«Καταδικασμένη» να ακολουθήσει τις διεργασίες της Ευρώπης η Ελλάδα

Η συζήτηση για μία ΕΕ και μία Ευρωζώνη πολλών ταχυτήτων έχει πλέον ξεπεραστεί, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης και η ελληνική εμπειρία, βλέποντας το τοπίο και τους συσχετισμούς εντός και εκτός ΕΕ, δεν αφήνει περιθώριο για συζητήσεις σχετικά με την δυνατότητα να ακολουθήσει η Ελλάδα το «δικό της δρόμο … είναι καταδικασμένη, εντός και εκτός εισαγωγικών, να ακολουθήσει τις διεργασίες της Ευρώπης».

Αυτό είναι και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, να βελτιώσει την θέση της χώρας μέσα από την αλλαγή συνολικά της ΕΕ, με συμμαχίες και σχέδιο, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας «αφέλεια» άλλες προσεγγίσεις.

Εάν μία τέτοια εξέλιξη έρθει απ’ έξω», στην περίπτωση που το εγχείρημα του ευρώ και της ΕΕ δεν αντέξει κάτω από τις δικές του εσωτερικές αντιφάσεις, «θα το παρακολουθήσουμε, θα συμμετάσχουμε στις διαδικασίες, δεν θα είναι μία ανέφελη πορεία», αλλά αυτό είναι άλλο από το να θεωρήσει κανείς ότι η ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει πορεία με βάση δικό της νόμισμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα