Π.Σκουρλέτης:Δεν εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, το ρόλο του ΔΝΤ αλλά και τα όσα τεκταίνονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στον real fm,  o κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε ευθέως το ΔΝΤ ως σύμμαχο της Ελλάδας στο θέμα της απομείωσης του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω αν επί της ουσίας ήταν σύμμαχος μας. Γιατί δεν θα ζητούσε μέτρα. Υπάρχει μια αντίφαση. Δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλει», είπε.

Και σχολιάζοντας τι είναι προτιμότερο ανέφερε πως «το ΔΝΤ είναι ένας τεχνοκρατικός απρόσωπος μηχανισμός, δεν είναι ένας πολιτικός συνομιλητής. Είναι προτιμότερο να έχουμε ένα πολιτικό συνομιλητή παρά έναν ψυχρό τεχνοκράτη».

Ερωτηθείς γιατί δεν έρχεται η τρόικα, ο υπουργός απάντησε πως «κάθε καθυστέρηση δεν είναι κάτι που μας βοηθά, αλλά δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά. Έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και η συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα. Αν το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει ή όχι στο πρόγραμμα και αν ο κ. Σόιμπλε το θέλει ή όχι είναι μια αιτία να καθυστερούμε αλλά δεν οφείλεται στην Αθήνα».

«Φθαρμένα υλικά δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία»
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο υπουργός είπε πως είναι «πολύ φθαρμένα αυτά τα υλικά, πολύ θαμπά για να έχουν απήχηση μέσα στην ίδια κοινωνία. Είναι εσωτερική υπόθεση ανθρώπων, αλλά δεν αφορά τον ελληνικό λαό». Και διευκρίνισε ότι «για να καταστεί ένας αξιόπιστος συνομιλητής (με τον ΣΥΡΙΖΑ) θα πρέπει να σαφήνεια να οριοθετηθεί απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό».

«Δεν εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές»
Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι «θα προχωρήσει η αξιολόγηση. Δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για το αντίθετο» και ξεκαθάρισε: «δεν εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης. Είναι καταστροφική η θέση της ΝΔ που ζητάει εκλογές χωρίς να το θέλει η ίδια της η καρδούλα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα