Π. Ρήγας: Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αποκλείσει όλες τις φασιστικές νοοτροπίες

«Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αποκλείσει και να απομονώσει όλες τις φασιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1».

Επισήμανε ότι μέρος του πολιτικού συστήματος τροφοδοτεί τέτοιες καταστάσεις και προειδοποίησε πως η φραστική καταδίκη ενός συμβάντος δεν έχει νόημα, εάν δεν συνοδεύεται από έμπρακτη απαξίωση και αποδυνάμωση των αντιλήψεων που το προκαλούν.

Σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, επέκρινε την προσπάθεια «αγιοποίησης» του ΣτΕ, επισημαίνοντας πως κανείς δεν έχει το αλάνθαστο, ούτε είναι υπεράνω κριτικής.

«Σέβομαι απολύτως τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν επιτρέπω να μην έχω το δικαίωμα να κρίνω» είπε, αντικρούοντας την άποψη πως οι ανεξάρτητες Αρχές δεν πρέπει να υπόκεινται σε κριτική και λογοδοσία.

«Στη Δημοκρατία η λογοδοσία και ο έλεγχος είναι για όλους», σημείωσε.

Αναφερόμενος σε όλους όσοι υποστηρίζουν την πιστοληπτική γραμμή, αντί της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, είπε πως δεν επιθυμούν ουσιαστικά να βγει η χώρα από την επιτροπεία και πως επιδιώκουν να συντηρήσουν το σύστημα διαπλοκής που είχαν στήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι ίσες, ούτε η διαχείριση των μνημονίων έγινε με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί να ενσωματώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο των ευθυνών για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια» παρατήρησε και υπενθύμισε ότι «παρά τις αντιξοότητες, η κυβέρνηση έχει στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει καταφέρει να βάλει τελεία στην εποχή των μνημονίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα