Π. Ρήγας: Συνεχίζεται η μάχη για τη Δημοκρατία και τα ανεκπλήρωτα όνειρα της γενιάς του Πολυτεχνείου

rigas2Το έλλειμμα Δημοκρατίας σήμερα, από κυβερνήσεις που αν και δημοκρατικά εκλεγμένες εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι στο επίκεντρο της μάχης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τον αγώνα στο επίπεδο της οικονομίας, της αντιμετώπισης της κρίσης και του τέλους της σκληρής λιτότητας, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ.Τραπεζιώτη.

 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο μία επέτειος μνήμης, είναι η συνέχεια των ανεκπλήρωτων ονείρων της γενιάς αυτής που έφτασε ως την εξέγερση, σημείωσε ο κ.Ρήγας, συνέχεια της περιόδου που είχε προηγηθεί στην Ελλάδα και δημιούργησε το ριζοσπαστικό ρεύμα που έφτασε να αντισταθεί στην ξενοκίνητη χούντα.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία μεγάλη μάχη όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, της κρίσης και της επιβολής σκληρής λιτότητας, αλλά και στο πεδίο της Δημοκρατίας και για αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρα.

Υπάρχει σήμερα ένα έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα, υπάρχουν κυβερνήσεις που αν και έχουν εκλεγεί δημοκρατικά δεν εκπροσωπούν το λαό αλλά είναι εντολοδόχοι των μεγάλων συμφερόντων και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κινήματα και οι λαοί αντιλαμβάνονται πλέον αυτό το αδιέξοδο, το αντιλαμβάνονται και πολλά κόμματα στην Ευρώπη, έχει σπάσει πλέον το μονολιθικό αυτό μπλοκ, υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε σχέση με την μάχη της διαπραγμάτευσης και του χρέους, υπό το φως των νέων δηλώσεων Σόιμπλε, ο κ.Ρήγας σημείωσε ότι μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσφέρει κακές υπηρεσίες στο γερμανικό λαό με δηλώσεις που έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν ωστόσο πλέον άλλες φωνές, όπως αυτή του επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις.

Αυτή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνει, ενώ ταυτόχρονα θέλει να βγάλει τη χώρα από την κοινωνική κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια η διεθέτηση του χρέους είναι καθοριστικό εργαλείο. Ο εμμονικός τρόπος με τον οποίο αντιδρούν ακραίοι κύκλοι δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο. Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και θα το καταφέρουμε, έχουμε τηρήσει τη συμφωνία, το ίδιο οφείλουν και οι θεσμοί, κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα