Π. Ρήγας: Να ξεκαθαρίσουν πρώτα στη ΔΗΣΥ τις θέσεις τους

Στη ΔΗΣΥ και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν είναι με το παλιό νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διαμόρφωσαν με τη ΝΔ ή πλέον «ακούν» τις εξελίξεις στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν στην αλλαγή του πλαισίου πολιτικών στην Ευρώπη, πριν να γίνει δυνατή οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

 

«Ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της σοσιαλδημοκρατίας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα, προγραμματικό: θα είναι με την πολιτική που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, εναντίον των εργαζόμενων και των εργασιακών σχέσεων … της διαπλοκής, με το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διαμόρφωσαν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ακολούθησαν. Ή θα είναι με την πλευρά της υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων, της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, εναντίον της διαπλοκής», τόνισε ο κ. Ρήγας.

«Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν», τόνισε, και «αν την δώσουν, από ‘κει και πέρα ενδεχομένως να μπορεί να συζητήσει κανείς επί πραγματικού πλαισίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα», κατά τον ίδιο.

Όπως υπογράμμισε, «με μία λογική ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαμορφώνει πρόγραμμα αλλά αποσκοπέι μόνο στο πώς θα βγάλουμε το ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση γιατί εξυπηρετούμε συμβόλαια της διαπλοκής και της οικονομικής ελίτ της χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης».

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και στην Ευρώπη, όπου με τις πολιτικές που ασκήθηκαν είχαμε διάλυση σοσιαλιστικών κομμάτων που διαμόρφωσαν ένα άλλο πεδίο σκέψης, όπως π.χ. στην Πορτογαλία, και βοηθούν σε μία προσπάθεια αλλαγής του πλαισίου των πολιτικών στην Ευρώπη».

Ακούστε στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα