Π. Ρήγας: «Καταφέραμε να αποκρούσουμε ό,τι προωθούσε η ολιγαρχία

«Καταφέραμε να αποκρούσουμε ό,τι προωθούσαν οι πιο σκληροί κύκλοι και η ντόπια ολιγαρχία σε συνεργασία με τη διαπλοκή». Αυτό τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά.

 

Ο κ. Ρήγας θύμισε ότι τα μέτρα ήταν εμπροσθοβαρή, κάτι που σημαίνει ότι αν και οι δανειστές τιμήσουν την υπογραφή τους, το 2017 θα είναι έτος ανακούφισης και ανάπτυξης. «Η στρατηγική της αντιπολίτευσης στρέφεται ενάντια στην κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας και κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι έχει ως στόχο να ανέλθει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Χρησιμοποίησε δε ως παράδειγμα τη στάση του στο ζήτημα του έκτακτου επιδόματος, ενώ θύμισε ότι προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. «Αυτή είναι η πολιτική του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δείχνουν ένα κλίμα της στιγμής», αλλά τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία να δουλέψουν όλοι για να μην επιστρέψουν αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση. «Ο κόσμος είναι στα όρια, το ξέρουμε, δεν είπαμε ψέματα, δεν υποτασσόμαστε, το θέμα είναι να φύγουμε από την επιτροπεία», πρόσθεσε.

«Το παράλληλο πρόγραμμα εφαρμόζεται και παίρνουμε μέτρα για τις πιο αδύναμες κατηγορίες», τόνισε ο Παν. Ρήγας, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση «επιστρέφει τα χρήματα που έχασα;ν οι φορολογούμενοι και αυτό ενισχύει την αλληλεγγύη, αντίθετα με τη λογική των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο».

Χαρακτήρισε τη μείωση της ανεργίας ως «κομβικό σημείο για τη λειτουργία της οικονομίας, το ασφαλιστικό και πολλούς άλλους τομείς». Επισήμανε τη μείωσή της κατά 4 μονάδες σε 1,5 χρόνο και ανέφερε ότι υπάρχουν οι προοπτικές για να πέσει κι άλλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του συνομολόγησε ότι δίνει αυτή τη μεγάλη μάχη με αποφασιστικότητα», ανέφερε. «Οταν υποστηρίζεις το σχέδιο, τότε μπορείς να πας καλύτερα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «συνολική επανεκκίνηση», ενώ τόνισε την ανάγκη συμμετοχής της «νέας γενιάς». Χαρακτήρισε τις περιοδείες του πρωθυπουργού και των υπουργών στην περιφέρεια σημαντική για την αναστροφή της προσπάθειας να απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλοι είναι απομονωμένοι, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Ευχήθηκε τέλος, το 2017 να είναι μια χρονιά που θα αναστρέψει τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα