Π. Ρήγας: Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι καθαρή λύση

“Η Ψήφος Εμπιστοσύνης είναι καθαρή λύση” επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αναφερόμενος στην εν εξελίξει συζήτηση στη Βουλή.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ποτέ δεν έπαιξαν ύπουλο παιχνίδι. Ποτέ δεν έκαναν συναλλαγή. Είναι δηλαδή αποστάτες και αργυρώνητοι εκείνοι και εκείνες που με την ευθύνη και το κύρος τους ως βουλευτές θα πάρουν μια θέση καθαρή υπέρ της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι η κα. Μάρκου, ο κ. Θεοχάρης, ο κ. Φωτήλας που εξελέγησαν με άλλο κόμμα και μεταπήδησαν στη ΝΔ την προηγούμενη περίοδο;”, διερωτήθηκε. “Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τον παροξυσμό στον οποίο βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο δεν γίνεται η κριτική να είναι α λα καρτ”, σχολίασε περαιτέρω.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι “είναι προς το συμφέρον και των Βαλκανίων και της χώρας μας να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, να μην υπάρχουν προβλήματα, να απομειώσουμε τους εθνικισμούς, να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη προς το συμφέρον των λαών”. Για τον κ. Δανέλλη ανέφερε ότι “είναι ένας άνθρωπος βαθιά αριστερός, δεν έχει αλλάξει άποψη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών από το 1992”.

Όσον αφορά στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι “διαφορές με τους ΑΝΕΛ υπήρχαν. Εγώ δεν τις έκρυβα ποτέ, ούτε όταν ήμουν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τώρα στο υπουργείο. Διαφορές μεγάλες ιδεολογικές και τα καταφέραμε”. “Είναι μάθημα για το πώς γίνονται οι συνεργασίες. Ήταν μάθημα για υπεράσπιση της κοινωνίας”, κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα