Π. Ρήγας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί να γίνει φορέας ανατροπής και αλλαγής της Ευρώπης

“H κυβέρνησή μας βρέθηκε αντιμέτωπη με το σκληρότερο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού” υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στην παρέμβασή του στο 5ο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) που διεξάγεται στο Βερολίνο.

“Η απόφαση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση χωρίς να δειλιάσουμε στις δυσκολίες συνδέεται με τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς γιατί δεν είμαστε η Αριστερά του απομονωτισμού, αλλά αυτή που δεν φοβάται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων” σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα, την ιστορική σημασία της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον.

“Η Ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί να γίνει ο φορέας ανατροπής και αλλαγής της Ευρώπης” υποστήριξε επισημαίνοντας την ανάγκη ανακοπής του κατήφορου και στροφής της Ευρώπης προς το ανεκπλήρωτο όραμα με το οποίο βγήκαν οι λαοί μας από την φρίκη του φασισμού, πριν επτά δεκαετίες, μια ευρωπαϊκή κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Ο φαύλος κύκλος της μεταδημοκρατικής πολιτικής πρέπει να κλείσει, τόνισε μεταξύ άλλων. Οι πολιτικές της λιτότητας, της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντολογικών προδιαγραφών, μέσω των διεθνών συμφωνιών όπως η TTIP και η CETA, πρέπει να ανατραπούν με πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές συμμαχίες.

Πηγή:Avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα