Π. Ρήγας: Η εξωτερική μας πολιτική παράγει αποτελέσματα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη συμπεριφορά της Τουρκίας:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια πολιτική στα εξωτερικά θέματα η οποία παράγει αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην ευρύτερη περιοχή μας, που είναι μια δύσκολη περιοχή. Έχουμε κρατήσει την ειρήνη. Έχουμε διαμορφώσει σχέσεις εμπιστοσύνης με όλες τις χώρες. Το πώς η Τουρκία χειρίζεται τα θέματα, με τους υπουργούς της να ανεβάζουν τους τόνους, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ας μη διαμορφώνουμε μια εντασιακή κατάσταση. Εμείς παρακολουθούμε τα πράγματα και προφανώς η ακεραιότητα της πατρίδα μας -θα πω το αυτονόητο ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- εξασφαλίζεται αδιαπραγμάτευτα. Έχει ωστόσο πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα, αυτό εξάλλου αποδείχθηκε από τη διαχείριση που κάναμε για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στη Σμύρνη:

Οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν πάντα. Να σας υπενθυμίσω ότι είναι βασικό στοιχείο-κλειδί στις σχέσεις των κρατών. Στις δύσκολες συνθήκες είναι απαραίτητο να υπάρχουν και οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι επαφές. Από εκεί και πέρα, το είδατε και με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, το πώς χειριστήκαμε τα πράγματα, με την αυστηρότητα και με τον τρόπο που ήταν αναγκαίος, αλλά και με το αποτέλεσμα το οποίο είχαμε ως ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα δεν είναι τι λέει κάθε φορά ο κύριος Τσαβούσογλου, αλλά το πώς εσύ υπερασπίζεσαι τα εθνικά σου συμφέροντα και κυρίως το πώς διαμορφώνεις τις συνθήκες και δεν ακολουθείς τον άλλο με ένα τρόπο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Για την αντιπαράθεση Ζαχαράκη – Βαξεβάνη και όσα είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δήθεν εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός:

Κανένας κύριος Βαξεβάνης και κανείς άλλος δεν καθορίζει την στρατηγική μας και την πολιτική μας. Εάν κάποιοι ενοχλούνται για το τι αποκαλύπτεται θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, γιατί απαντήσεις δεν έχουν δοθεί έως τώρα σε όλα αυτά τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.

Για την οικονομία:

Από χθες ξεκίνησε η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όσα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα αφορούν και τη φορολογία και τα ζητήματα των συντάξεων.

Η ΝΔ θέλει να φύγει η συζήτηση από τα πραγματικά γεγονότα. Βγήκαμε από την κρίση. Βγήκαμε από τα μνημόνια. Βγήκαμε από την επιτροπεία και ταυτόχρονα έχουμε ανάπτυξη, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασε στο 2,5% και θα δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου πού θα ολοκληρωθεί, θα είναι πάντως σίγουρα πάνω από 2%, αισιοδοξούμε ότι μπορεί να φτάσει το 3%.

Μας λένε τόσο καιρό για τις συντάξεις. Δεν θα περικοπούν, γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό θα συμβεί και θα το δούμε στην πορεία. Μιλούσαν για τον ΦΠΑ στα νησιά, ούτε και αυτό έγινε. Ο ένας μετά τον άλλο οι ισχυρισμοί της ΝΔ αυτοδιαψεύδονται. Έχουν φτάσει να κυνηγάνε την ουρά τους.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, φέτος είναι λιγότερος από πέρσι. Έχουμε πει ότι δεν τον φέραμε εμείς και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να πάμε σε ένα δίκαιο σύστημα. Θα υπάρχουν παρεμβάσεις και σε αυτό το θέμα.

Συνολικά, οι κινήσεις της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο θα είναι προς όφελος των λαϊκών τάξεων, θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Η ΝΔ είναι αυτή που μαζί με το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσαν επί κυβέρνησης Παπαδήμου τον υποκατώτατο μισθό, ξεφτίλισαν τους νέους εργαζόμενους, τους συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα