Π.Ρήγας: Δεν υπάρχει φόβος για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος γιατί όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζαν τη συμφωνία και είχαν εικόνα πώς θα πορευτεί η χώρα» σημείωσε σχετικά με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον Real Fm 97,8 .«Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να κάνει άλλες επιλογές. Θα τιμήσουν  την προσπάθεια που γίνεται και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Για την κυβερνητική σταθερότητα και την επικείμενη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχει φόβος. Όλα τα μέλη της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζανε τη συμφωνία όπως και ο ελληνικός λαός. Ξέρουν ότι πρέπει να  υλοποιήσουμε αυτή τη συμφωνία και να βρούμε τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας και προστασίας των αδυνάτων. Θα τιμήσουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα στο κόμμα, σύμφωνα με τις αξίες της Αριστεράς κάτι που είναι τιμητικό για τον ίδιο.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας. Έχουν πάρει όλοι και όλες την ευθύνη να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια. Όταν δεν μπορείς να συμβάλλεις στην κοινή προσπάθεια δεν την υπονομεύεις.

Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η άρνηση των πολιτικών αρχηγών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση, η προσπάθεια να μην συγκληθεί ή και να υπονομευθεί το συμβούλιο ήταν εμφανής πριν από αρκετές ημέρες. Προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως προεργασία για κάποιο οικουμενικό σχήμα. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από εκλογές καλεί σε συνεννόηση για κρίσιμα εθνικά ζητήματα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό αλλά και άλλα θέματα, όπως το προσφυγικό. Προφανώς βέβαια θα συνεχιστεί η συζήτηση στη βουλή, αλλά και με τους κοινωνικούς φορείς.

Για τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεν θα κάνω υποθέσεις. Σε αυτή η προσπάθεια όσο φέρνει αποτελέσματα θεωρώ ότι θα συμβάλλουν πολλοί βουλευτές, ίσως και κόμματα συνολικά. Αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης θέσεων τότε η προσπάθεια θα ενισχυθεί. Εννοώ τη στήριξη των νομοσχεδίων που είναι προς θετική κατεύθυνση. Όποιος θεωρεί ότι η κυβερνητική προσπάθεια είναι προς θετική κατεύθυνση τότε μπορεί και πρέπει να συμβάλλει.  Αυτό αφορά και την κοινωνία.

Για τη μείωση των συντάξεων και τις απαιτήσεις των δανειστών

Το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό και έχουν ευθύνες όσοι το άφησαν να εξελιχθεί έτσι. Η μάχη δίνεται καθημερινά. Υπάρχει και το παράδειγμα των κόκκινων δανείων όπου το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό που ζητούσαν αρχικά οι δανειστές.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα