Π. Ρήγας: Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών νωρίτερα από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας

«Τι να πούμε για όλο αυτό που παρατηρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουμε διαφορετικές απόψεις στο ένα κόμμα, διαφορετικές απόψεις στο άλλο κόμμα. Μια στρατηγική η οποία εδώ και τρία χρόνια από τη ΝΔ έλεγε εκλογές τώρα, τώρα και η κ. Γεννηματά προσχώρησε στο εκλογές τώρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών νωρίτερα από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Είναι ίδια η κατάσταση όπως ήταν το 2014; Το 2014 είχαμε μια χώρα που είχε καταρρεύσει, ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, εμείς βρεθήκαμε να έχουμε μια διακυβέρνηση με δύο εκλογές και με μια δύσκολη συμφωνία και καταφέραμε να έχουμε αυτή την κατάσταση μέχρι σήμερα. Άρα αυτό θα το κρίνουν οι Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις περικοπές στις συντάξεις απάντησε ότι «Αυτά τα μέτρα ήταν μέτρα για τα οποία επέμεινε το IMF. Σήμερα όμως φαίνεται ότι το IMF διαχρονικά είτε κάνει υποεκτίμηση είτε υπερεκτίμηση της κατάστασης. Θα δούμε τότε με βάση τα δημοσιονομικά τι μπορεί να γίνει για οποιαδήποτε συζήτηση που δεν θα βγαίνουμε από τους στόχους.

Έχουμε κάνει μέχρι σήμερα όλες τις συζητήσεις και σε οποιαδήποτε φάση αυτό θα κάνουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σαν να μην θέλουν να οδηγηθεί η χώρα έξω από τα μνημόνια. Θα κριθούμε και από τον ελληνικό λαό».

«Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συμπαγής. Θα υπάρχει η παρακολούθηση όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε βήμα, βήμα.

Τα μέτρα του ’19 και του 20′ δεν θα έρθουν νωρίτερα και βεβαίως θα γίνουν παρεμβάσεις από τη νέα χρονιά σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό και στοχευμένες παρεμβάσεις στη φορολογία», τόνισε.

Φωτογραφία intime news

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα