Π. Ρήγας: Αφελής και επικίνδυνη η στάση της Ν.Δ.

panos-rigasΠρέπει να συμφωνηθεί ότι τηρήσαμε τη συμφωνία και ότι δεν μπορούν να παρθούν άλλα μέτρα στην ελληνική κοινωνία τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι «θα βρεθεί συμφωνία».

 

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι «θα είχαμε 7,6 δις μέτρα αν είχαν ισχύσει τα πλεονάσματα που είχαν υπογράψει οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος» προσθέτοντας ότι ο κ. Χατζηδάκης σήμερα συμφωνεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν παλιότερα επαιτούσαν για να τους δώσουν χαρτί βιωσιμότητας του χρέους.

Ερωτώμενος για τις χθεσινές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Ρήγας, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε σε πιο σημείο βρισκόμαστε καθώς και το ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τη συμφωνία που έχει γίνει.

Πρέπει να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε σε μέτρα για το χρέος και ταυτόχρονα να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τα πλεονάσματα από το 2018 και μετά που δεν μπορεί να είναι 3,5% εξήγησε ο κ. Ρήγας.

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι οι κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους και με βάση αυτό δεν θέλει να τελειώσει η αξιολόγηση. Μάλιστα έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφελούς και επικίνδυνης πολιτικής της Ν.Δ. τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του προέδρου της που μίλησε για «εξωστρεφή διαδικασία» των ελληνικών εταιριών για όσες έφυγαν στη Βουλγαρία με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία. «Είναι αφελείς και επικίνδυνοι με όσα λένε» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον εξέφρασε την ενόχλησή του για όσα ισχυρίζεται η Ν.Δ. περί εξαέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι είμαστε «γαντζωμένοι στην εξουσία». «Αυτό το λέει το παλιό σύστημα που ήταν 40 χρόνια και μας οδήγησε εδώ και δεν έχουν την ευαισθησία να πουν στους πολίτες ότι «εμείς σας φέραμε εδώ, τα κάναμε έτσι που τα κάναμε και ζητάει την ευθύνη και τα ρέστα από τη σημερινή κυβέρνηση» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας το ερώτημα: «Το ερώτημα είναι η χώρα θα βγει ή θα καταστραφεί; Ή θα πάμε σε μια σκληρή πολιτική απολύσεων;»

Avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα