Π. Ρήγας: Αντιμαχόμαστε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό του ΔΝΤ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Star τόνισε πως: «Η Ν.Δ. λέει “βάστα Σόιμπλε” και η κοινωνία το ξέρει», ενώ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με κοινή κατάληξη σε πολλά θέματα.

Όπως εξήγησε η συνολική συμφωνία έχει τρία επίπεδα: το Staff Level Agreement που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, το δημοσιονομικό μείγμα για μετά το 2019, που θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και το το χρέος και τα πλεονάσματα.

Ο κ. Ρήγας παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλη διαφορά» για τα ζητήματα των εργασιακών και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασία, εξήγησε όμως ότι πάμε σε μια συμφωνία «πακέτο» και όσα στοιχεία εκκρεμούν θα πάνε στο Eurogroup για πολιτική λύση.

Αναφορικά με τα εργασιακά παρέπεμψε στη χθεσινή απάντηση του πρωθυπουργού: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται τα εργασιακά με τον τρόπο που άλλοι θέλουν να επιβάλλουν». «Το ΔΝΤ έχει ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή που έχει αποδειχθεί λανθασμένη», υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση όταν λέει ότι πρέπει να υπάρξει βιώσιμη διαχείριση του χρέους.

Επίσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Ν.Δ. έχει επιλέξει «μια αδιέξοδη στρατηγική» την οποία μελλοντικά «θα πληρώσει», ενώ υπενθύμισε ότι είχε συμφωνήσει σε 4,5% πλεονάσματα που σήμαιναν 9 δις περισσότερα μέτρα για την κοινωνία.

Ο κ. Ρήγας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παλινδρομήσεις της Ν.Δ. αναφορικά με την αξιολόγηση και την προτροπή που απευθύνει στην κυβέρνηση να την κλείσει άρον άρον χωρίς να υπολογίζει το κόστος για τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας για την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «αφορά ένα ευρύ πεδίο» συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία στο υπουργείο.

«Θα πάμε μέχρι το τέλος σε όλα αυτά που η κοινωνία ξέρει, αλλά όλοι έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στα εξοπλιστικά, όσο και στα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Δεν αντέχει η κοινωνία να βλέπει πράγματα που συνέβαιναν, να πληρώνει σήμερα το μάρμαρο και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να λένε, εσείς φταίτε για όλα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα