Π. Ποροσένκο: Η Ρωσία συγκεντρώνει τανκ στα σύνορά μας

Φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, δείχνουν ρωσικά τανκ κοντά στη συνοριακή γραμμή Ρωσίας-Ουκρανίας, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος επισήμανε πως οι φωτογραφίες με τα τεθωρακισμένα οχήματα της Ρωσίας δίπλα σε αποθήκες πυρομαχικών απεικονίζουν ουσιαστικά μια βάση τανκ, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η συνάθροιση των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο Ποροσένκο.

Ο κ. Ποροσένκο κάλεσε τους ηγέτες της Δύσης να συμπαρασταθούν στο Κίεβο, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν έχει αναστολές και απαιτείται ενιαίο μέτωπο εναντίον της συμπεριφοράς του Κρεμλίνου. «Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για τον Πούτιν», επισήμανε.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη του Π. Ποροσένκο:

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση που προγραμματιζόταν να έχει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες.

«Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες!», σημείωσε ο Ποροσένκο στο Twitter, κοινοποιώντας την ανακοίνωση της απόφασης του αμερικανού προέδρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα