Π.Πολάκης: Το κάπνισμα θα το κόψω όποτε θέλω εγώ

Νέο «μέτωπο» με φόντο το κάπνισμα έχει ανοίξει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βιτένις Αντριουκαΐτις.
Κατά την επίσκεψη του δεύτερου στη χώρα μας, χρησιμοποιήθηκε σκληρή γλώσσα κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή το γεγονός ότι καπνίζει και μάλιστα σε δημόσια θέα.
Ο Αντριουκαΐτις σε δηλώσεις του σχολίασε για τον αναπληρωτή υπουργό: Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. “this guy”) δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι.
Η «πάσα» δόθηκε στον Παύλο Πολάκη, κάνοντας μία μακροσκελή και αιχμηρή ανάρτηση κατά του Επιτρόπου λέγοντάς του αρχικά πως «τρία χρόνια τώρα ασχολούμαι με πιο σοβαρά προβλήματα στον χώρο της υγείας».
Από κει και πέρα υπογράμμισε πως «το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ (δεν αργεί η απόφαση, αλλά θα είναι δική μου)».
Και συνέχισε: Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικού υλικού που είχαμε καλέσει σε συνάντηση διαπραγμάτευσης στο Υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοσοκομεία της χώρας μας (Υλικά επεμβατικής καρδιολογίας.)
Η φωτογραφία είναι όταν έληξε η συνάντηση και την αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικά από τα οποία κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρώ διαφημιστική δαπάνη τον χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ από το Υπ. Υγείας!
Ρώτα έναν συνάδελφό σου από την Ελλάδα, εκεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε κάθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποία ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα