Π.Πολάκης: Συγχαρητήρια στους Κλουζώ…αλλά κατανοητή η αγωνία τους να προκαταλάβουν τα πως και τα γιατί

Το πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής” προκάλεσε τον Π.Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook προέβαλλε το αυτονόητο. Στο δημοσίευμα όπου η εφημερίδα επιχειρεί να εξηγήσει γιατί κατέρρευσε η θεωρία του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προτάσσει την κοινή λογική:

“ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (και μάλιστα απο “σοβαρές εφημερίδες”)

Στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή σπεύδει σήμερα να μας ενημερώσει ότι κατέρρευσε η θεωρία οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών.
Γιατί; Γιατί εμπρησμός ήταν μεν η φονική πυρκαγιά, αλλά οι Κλουζώ της εφημερίδας με αγωνία σπεύδουν να προκαταλάβουν: Ένας ανέμελος πολίτης έκαιγε χόρτα ο άνθρωπος.
Την ώρα που η μισή Αττική καιγόταν και είχε καλυφθεί από πυκνούς καπνούς, όλα τα ΜΜΕ είχαν ζωντανή σύνδεση από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα που άρχισε με 14 παράλληλες εστίες, την ώρα που η εικόνα της Ακρόπολης μέσα στα μαύρα σύννεφα έκανε το γύρο του κόσμου και στη Πεντέλη έπνεε άνεμος 11 μποφόρ, τι πιο λογικό από το να κάψει ο άνθρωπος τα χόρτα του σε σημείο μάλιστα που όλως τυχαίως η φορά του ανέμου κατευθύνει τη φωτιά απευθειας στο δάσος…
Συγχαρητήρια στους Κλουζώ της Καθημερινής, αλλά κατανοητή η αγωνία τους να προκαταλάβουν τα πως και τα γιατί…”

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα