Π. Πολάκης σε Γ. Στουρνάρα: Αποτυχημένε, παραιτήσου

Βολές μέσω Διαδικτύου εκτοξεύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Αποτυχημένε πρώην, παραιτήσου από αυτό που είσαι νυν, τα μνημόνια τελειώνουν, μην ονειρεύεσαι καινούριο», σημείωσε ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή της η ΤτΕ τονίζει ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα υπάρχει, και υπό ποιους όρους, ένα ενδεχόμενο «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» το οποίο «μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία».

Η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης, σύμφωνα με την ΤτΕ, εκτιμάται ότι μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, κάτι τέτοιο θα τονώσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτοί θα γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι και θα παραμείνει συνετή, αποκλείοντας την επανεμφάνιση των ανισορροπιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα