Π. Πολάκης: Πάνω από 18 χιλιάδες άτομα θα προσληφθούν στον τομέα της Υγείας

O Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε ότι πάνω από 18 χιλιάδες θα είναι συνολικά οι προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε πως έχουν γίνει ήδη 8.500 προσλήψεις, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της κατάστασης από τα ΜΜΕ, αλλά και για «ψευτιές» από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ.

παντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της Υγείας δήλωσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει υπηρεσία 8.534 άτομα, ενώ σε διαδικασία να αναλάβουν υπηρεσία είναι άλλοι 1833.
Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό, θα προσληφθούν 18.612 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, έκανε λόγο για αύξηση των εσόδων στο σύστημα υγείας κατά ένα δισ., αλλά και πολύ μεγάλη μεταφορά πόρων το 2016 από τον ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία.
Αναφορικά δε με τα ταμειακά δεδομένα των νοσοκομείων ο κ.Πολάκης επεσήμανε πως ενώ υπήρχε 935 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα, «το 2016 τα νοσοκομεία έκλεισαν με 35 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό πλεόνασμα».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός έβαλε κατά των ΜΜΕ, λόγω της «μαύρης εικόνας» που προβάλλουν γύρω από την κατάσταση της Υγείας. «Ο σεισμός, ο λιμός, και ο καταποντισμός που προβάλλεται από μια σειρά ΜΜΕ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας πως «το ΕΣΥ έχει να δει τέτοια ενίσχυση από τη δεκαετία του ΄80».
Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε μάλιστα αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε περιπτώσεις στις οποίες «κάποια μεγάλα και μεσαία ΜΜΕ για να προβάλλουν το μπάνερ έπαιρναν 20 χιλιάδες ευρώ, για την πολιομυελίτιδα στη Συρία 19 χιλιάδες, και για το σχέδιο επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ 8 με 9 χιλιάδες ευρώ».
Τέλος, ο υπουργός στράφηκε και κατά της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για «ψευτιές που λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ, επειδή κάποιοι συνδικαλιστές έχασαν την πρόσβαση στα ρουσφέτια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα