Π.Πολάκης για Novartis: Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους

Η υπόθεση Novartis είναι μία υπόθεση για την οποία «ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε από το βήμα της βουλής ο κ. Πολάκης ανέφερε πως το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα, ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν θα δώσει κάλυψη σε κανέναν.

«Κάποιοι έχουν το θράσος και μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι τώρα αυτοί οι «κάποιοι» πρέπει «να κάνουν μηνύσεις και στους 5-6 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για σπατάλη και κατασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο κοινοβούλιο το 2011».

«Μηνύστε και τον Μάριο Σαλμά που ανέφερε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε τις φαρμακευτικές δαπάνες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά εχει ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, γιατί η χώρα μέσα από συμφωνίες απότελούσε την τιμή αναφοράς για 29 χώρες σε πρώτη φάση και για άλλες 50 σε δεύτερη φάση», υπογραμμίζοντας ότι αν έπαιρναν υψηλή τιμή τα φάρμακα στην Ελλάδα έπαιρναν και σε άλλες χώρες.

«Η Novartis ήταν μαέστρος γιατί αντιστοίχως πριν έρθουν τα φάρμακα στην Ελλάδα τα τιμολογούσε σε Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία, προηγουμένως», ήταν ένα έγκλημα πρόσθεσε που το οργάνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως «είχαμε παραγγείλει εμβόλια για να καλύψουμε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο» και για αυτό χρεοκοπήσαμε.

«Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος, δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής και κάποιοι εχουν τρομοκρατηθεί», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης λέγοντας πως προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής εάν βρεθεί κάποιος και πει «ότι σήκωσα το τηλέφωνο και είπα κάνε αυτό, κάνε εκείνο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα