Π.Πολάκης:«Τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός»(Βιντεο)

sfvsvΟ αναπληρωτής υπουργός υγείας μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι  περιέγραψε την πορεία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου (Παράλληλου Προγράμματος) και  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της ψήφισης του και των όσων προβλέπονται σε αυτό.
Θέλοντας να δώσει  το στίγμα και την διαφορετική αντίληψη της κυβέρνησης σε αντίθεση με των προηγούμενων, τόνισε ότι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα όλοι οι άνθρωποι να έχουν όποτε τη χρειαστούν τη βοήθεια από ένα επαρκές σύστημα υγείας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού αλλά και των ευπαθών ομάδων ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς στο οποίο βρίσκονται, στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αποσπάσεων μετατάξεων γιατρών, στα αυξημένα κίνητρα προσέλκυσης στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, στη ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν με τις ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία (καθαρισμού-σίτισης-φύλαξης),  στην αναβάθμιση της λειτουργίας εποπτευόμενων του υπουργείου φορέων -όπως του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας του  Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ελεγκτικού Οργανισμού Αίματος- στην αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ κατά 800 εκ. και στο άνοιγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης που μέχρι τον Ιούνιο, όπως είπε, θα έχει ανοίξει.
Είναι προφανές σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό  ότι το προηγούμενο πολιτικό  σχέδιο της μεθοδικής κατεδάφισης του ΕΣΥ, της αδιαφανούς διαχείρισης των πόρων , της ευνοιοκρατίας  και  των πελατειακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας έχει τελειώσει.
«Αλλιώς να’ χεις κάνει και να λες, και αλλιώς να τάζεις» είπε χαρακτηριστικά,  αναλύοντας τα πεπραγμένα και τις παρεμβάσεις του υπουργείου υγείας για την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Συγκεκριμένα όπως είπε δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2016 σε 1.000 άτομα επικουρικό προσωπικό.
 Έχουν διοριστεί 345 μόνιμοι γιατροί από παλαιότερες προκηρύξεις, που είχαν παγώσει.
Έχουν διοριστεί 675 επικουρικοί γιατροί.
Έχουν προκηρυχτεί 985 θέσεις μόνιμου λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού, για τις μισές περίπου εκ των οποίων έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα και ξεκινούν άμεσα οι διορισμοί.
Έχουν διορισθεί 141 άτομα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ορκίστηκαν στις 26/01/2016 και έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 187 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Έχει περατωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και ξεκινούν οι τοποθετήσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν ΜΕΘ, οι οποίες παρέμεναν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Προκηρύχτηκαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, 585 θέσεις λοιπού επικουρικού νοσοκομειακού προσωπικού, με βάση τα στοιχεία για τις ανάγκες των νοσοκομείων, τα οποία συλλέξαμε από τις Διευθύνσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 690 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών.
Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την κάλυψη 1.700 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και 100 νέων θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ.
Τα βοθροκάναλα της διαπλοκής
Επίσης, ο κ.Πολάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2015 όταν σε συνέντευξη Τύπου που έδινε μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό,όπου υπήρξε ένταση μεταξύ του ιδίου και ενός δημοσιογράφου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας:

«Στη συνέντευξη θα θυμάστε πολύ καλά γιατί νομίζω πρέπει να ήταν και από το κανάλι σας. Αυτό που έμεινε είναι ότι εγώ είμαι αγροίκος και μιλάω άσχημα. Οτι λέω τον ιό AIDS χιβ και αυτό έμεινε από το δικό σας το κανάλι με πολλές επαναλήψεις κομμένων σκηνικών από τη συνέντευξη στο οποίο ενώ έκοβε την κουβέντα την απαράδεκτη του συναδέλφου σας που ενώ πετάγεται και λέει προς τον Ανδρέα τον Ξανθό “λες πολιτικές μπαρούφες” πρόσεξε σαν να λες εσύ σε μένα πολιτικές μπαρούφες. Να κόβεται αυτό να μην φαίνεται στο κανάλι και στο κομμάτι που προβάλατε όλα το βοθροκάναλα της διαπλοκής και το επαναλαμβάνω όλα.

Τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός.

Κόβετε αυτό το κομμάτι και βγάζετε εμένα που του λέω τι λες ρε εσύ τι είναι αυτά που λες και ξεκινάτε την προβολή από το τι είναι αυτά που λες. Πετάγεται μετά και λέει μάζεψε το σκύλο δίπλα σου εννοώντας εμένα που εκείνη την ώρα κανονικά έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που πρεπε να του πω, έτσι αυτό προβάλατε για να κρύψετε ή που βγήκαν κάτι 25χρονα που εψές πήραν πτυχίο να πουν πως λένε οι γιατροί τον ιό του AIDS ας πούμε, όλοι χιβ τον λέμε μεταξύ μας, έτσι το λέμε, πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Και θα μας κάνουν την παρατήρηση τα χθεσινά αβγά για να το πω έτσι πώς να τον πούμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα