Π. Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι ικανό να μας φέρει σε συμφωνία

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να μην «παίζουν με τη φωτιά».

Πάντως, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ.Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το Eurogroup είναι ικανό να φτάσει σε συμφωνία την 15η Ιουνίου».

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα έστειλε μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους της την Τετάρτη να προσφέρουν κίνητρα, ώστε να ξεπεραστεί η διαφωνία μεταξύ της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το μέγεθος της ανακούφισης χρέους που χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν την επόμενη Δευτέρα προκειμένου να εξετάσουν τα μέτρα για πιθανή ελάφρυνση του χρέους, αλλά η συμφωνία δεν είναι δεδομένη, καθώς η Γερμανία εδώ και καιρό αντιτίθεται στην παροχή μεγαλύτερης βοήθειας στην Ελλάδα.

«Σχετικά με αυτό, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο κατάλληλο σημείο» εξήγησε ο Moscovici, προσθέτοντας ότι είναι «λογικό» να αποφασίσει το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Συμπλήρωσε ότι η υπερφορτωμένη από το χρέος χώρα φτάνει στα όρια της αντοχής της κοινωνίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «όσον αφορά την οικονομική διακυβέρνηση, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα