Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα το 2018 μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη

Το Politico, αναφέρει ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος που συνεργάζεται στενότερα με την ελληνική κυβέρνηση στα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα διάσωσης είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, φιλοξενώντας δηλώσεις του σε ενημερωτικό του δελτίο.  Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό, μόλις ολοκλήρωσε ένα μεγάλο ταξίδι στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με σειρά υπουργών και αξιωματούχων της αντιπολίτευσης, δήλωσε “αισιόδοξος (συνήθως είναι αισιόδοξος) για τη χώρα, η οποία αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη για να νικήσει τους οικονομικούς δαίμονες”.

Ο Μοσκοβισί πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και πάλι σε μόλις ένα χρόνο: τον Σεπτέμβριο του 2018. Είπε ότι “σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται” και “τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έλαβαν πολλά σημάδια εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ”.

Διαισθανόμενος -σύμφωνα με το Politico- μια πιθανότητα (όχι συμπτωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μια άποψη πέρα ​​από την Ελλάδα σε σχέση με το ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι κρίσιμο ζήτημα για την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας, ο Moscovici ανέφερε ότι ο στόχος για την Ελλάδα πρέπει να είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη”. “Καλώ όλους τους παράγοντες – την Ελλάδα, τα κράτη μέλη, τα θεσμικά όργανα – να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα