Π.Μοσκοβισί:«Ξεχνούν ότι υπάρχουν 19 δημοκρατίες της ζώνης του ευρώ και όχι μία»

moskoΜε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της  Κομισιόν, ο  Πιερ Μοσκοβισί απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε ότι “ξεχνούν ότι υπάρχουν 19 δημοκρατίες της ζώνης του ευρώ και όχι μία, πιστεύουν ότι, σε αντίθεση με όλη την πραγματικότητα, η συστηματική παραβίαση των κανόνων είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός κοινού πολιτικού και οικονομικού σχεδίου.

“Τους ζητώ να πάνε να δουν τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου ισχυρίζονται ότι μιλούν, και που εύχεται διακαώς, γνωρίζοντας τους κινδύνους ενός Grexit, μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του, για να παραμείνει στην ευρωζώνη, χωρίς λιτότητα, αλλά με πραγματικές προοπτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη” ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Τέλος, ο κ.Μοσκοβισί αναφέρεται σε  ιεροκήρυκες και εμπρηστές,λέγοντας ότι “υπάρχουν εκείνοι που μπορούν ή θέλουν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία, την οποία, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εύχονται, παρά την ενόχληση ή τα ζητήματα.  Η συλλογική μας ευθύνη είναι να βρούμε, αυτή την Κυριακή, μια καλή συμφωνία, η οποία να διατηρεί, με ακεραιότητα και μη αναστρεψιμότητα του ευρώ, τη δύναμη του ευρωπαϊκού σχεδίου”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα