Π. Λιαρκόβας: Οδηγούμαστε σε Grexit ή 4ο μνημόνιο

Νέο καμπανάκι για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία, κρούει ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Βουλής. Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης – σοκ από το Γραφείο Προϋπολογισμού, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας αναφέρει ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η τελική ημερομηνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική περιδίνηση είναι η 20η Φεβρουαρίου, καθώς μετά η χώρα μας θα απολέσει τη δυνατότητα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χάσει πολύτιμο χρόνο για να μπορέσει να προετοιμάσει την συντεταγμένη έξοδό της στις αγορές μέχρι το 2018, που ολοκληρώνεται το σημερινό οικονομικό πρόγραμμα.
Ο κ. Λιαργκόβας επανέλαβε ότι η χώρα κινδυνεύει να εξαναγκαστεί σε έξοδο από το ευρώ ή σε τέταρτο μνημόνιο.
Όπως σημείωσε αυτό θα καταστήσει αδήριτη την ανάγκη να συμφωνηθεί ένα νέο δανειακό πρόγραμμα με τους πιστωτές.
Αναφορικά με την ψήφιση των μέτρων, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας εκτίμησε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του 2016, που δεν υπήρξε ούτε ύφεση, αλλά ούτε και ανάπτυξη, ωστόσο απαιτούνται βήματα τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την πλευρά των δανειστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα