Π.Λαφαζάνης: O λαός είπε «όχι» σε νέο μνημόνιο

lafazanis_tsiprasΜιλώντας σήμερα σε  ενεργειακό συνέδριο,ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Παναγιώτης Λαφαζάνης έστειλε σκληρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνίζοντας ότι δεν μπορεί το “όχι” να μετατραπεί σε ταπεινωτικό “ναι”.

“Το όχι του ελληνικού λαού δεν θα μετατραπεί σε πραγματικό ναι και σε καινούργια μνημονικά κρεματόρια”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής Αριστερής Πλατφόρμας συνέχισε λέγοντας «εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, αλλά η πιο ανυπόφορη θα είναι μία επιλογή λεηλασίας του λαού μας»,προειδοποιώντας ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ιδωτικοποίηση δημόσιας ενεργειακής εταιρείας.

«Οραμα της κυβέρνησης είναι μία Ελλάδα που θα αναπτύσσεται σε μία παραγωγική και κοινωνική κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης,ξεκαθαρίζοντας  ότι η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα μία συμφωνία με τους θεσμούς, η οποία όμως «θα πρέπει να  είναι « μία συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για έξοδο από τη σημερινή κρίση».

Ο κ.Λαφαζάνης είπε επίσης:«Δεν θέλουμε στα δύο πρώτα Μνημόνια να προστεθεί ακόμα ένα τρίτο σκληρής λιτότητας, βασάνων, χωρίς να δίνεται προοπτική στον τόπο».

O υπουργός συνέχισε προειδοποιώντας :«H Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία από κανέναν και κάνουν λάθος όσοι τη θεωρούν όμηρο, η Ελλάδα δεν βρίσκεται με το πιστόλι στο κρόταφο ούτε υπό εκτέλεση να δεχθεί όσα τετελεσμένα της προσφέρουν”.

“Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι που σκέφτονται έτσι είναι εκείνοι που ετοιμάζουν να γράψουν την πιο βάρβαρη σελίδα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο”, τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε  ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δε έχουν καμία άλλη επιλογή από το να συνυπρογράψουν τη θανατική τους καταδίκη. «Εχουμε πολλές επιλογές δύσκολες και δύσβατες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα