Π. Λαφαζάνης: Με το 3% δεν υπάρχει απλή αναλογική

panagiotis-lafazanis (1)Επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμου, επεσήμανε ότι «με το 3% δεν υπάρχει απλή αναλογική».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση καταφεύγει στην αλλαγή τουεκλογικού νόμου, γιατί καταρρέει». Πρόσθεσε ότι «με το όριο του 3% δεν υφίσταται απλή αναλογική», κάνοντας λόγο για ληστεία εδρών από τα μικρά κόμματα. Σε ό,τι αφορά την ψήφο από τα 17 δήλωσε ότι προσωπικά δεν έχει αντίρρηση, αλλά τόνισε πως «η κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση ψάχνει εκλογικά ερείσματα και πελατειακές σχέσεις».

Αναφερόμενος στον ΟΛΠ, ο επικεφαλής της ΛΑΕ είπε ότι «ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε China Town, σε πόλη λαθρεμπορίου και παραοικονομίας». «Θα μπορούσε η Ελλάδα, με τα λιμάνια της δημόσια και ανασυγκροτημένα, να γίνει μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο με τεράστια οφέλη αλλά φθάσαμε στο σημείο να υπαγορεύει η Cosco νομοθετικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση να υπακούει και οι βουλευτές να ψηφίζουν», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport o κ. Λαφαζάνης είπε πως «τα αεροδρόμια περνάνε σε γερμανικά χέρια με σκοπό να ελέγξουν τον ελληνικό τουρισμό και να καταστεί η χώρα γερμανική τουριστική αποικία».

Για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι «τον Αύγουστο θα έχουμε μεγάλες περικοπές στις συντάξεις». Χαρακτήρισε «μεγάλο ψεύτη» τον κ. Κατρούγκαλο γιατί «λέει ότι δεν κόβει τις συντάξεις, αλλά κάθε μήνα οι συνταξιούχοι βλέπουν να μειώνονται αυτά που παίρνουν». «Είναι κοροϊδία, δεν υπάρχει τσίπα σ’ αυτήν την κυβέρνηση», προσέθεσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το Brexit τη «μεγαλύτερη πολιτική βόμβα μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου» και τόνισε ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη ο κόσμος και πολύ περισσότερο η Ευρώπη, δεν θα είναι ίδια».  «Το Βρετανικό δημοψήφισμα έχει αρχίσει να ξηλώνει την κάλτσα στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα