Π. Λαφαζάνης: Θα δώσουμε μάχη να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων τής ΔΕΗ

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων τής ΔΕΗ κατήγγειλε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το οποίο χαρακτήρισε έκτρωμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, διαλύει και ξεπουλάει την Επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η ΔΕΗ είναι η ψυχή της χώρας και με αυτό το νομοσχέδιο ξεπουλιέται η Ελλάδα. «Πωλείται η χώρα μας και όλος ο ενεργειακός τομέας» σημείωσε και πρόσθεσε πως «παραδίδεται όλη η ενεργειακή βάση της χώρας μας σε ξένα συμφέροντα».

«Αυτές οι πολιτικές εκποίησης του ενεργειακού τομέα δεν επισύρουν μόνο πελώριες πολιτικές ευθύνες και της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού μπλόκου αν ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Αυτές οι επιλογές επισύρουν και βαρύτατες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες» τόνισε.

Όπως επισήμανε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, δεν υπάρχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό για αυτές τις πωλήσεις και δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση, χωρίς να ερωτηθεί ο λαός, να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο εισάγει εργασιακή ζούγκλα στον ενεργειακό τομέα, αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις στους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν σε νέες εταιρείες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα προκύψουν και απολύσεις εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν θα γίνει αποδεκτό αυτό το νομοσχέδιο, όχι μόνο προς το σκέλος της ψήφισης, αλλά και της εφαρμογής του και τόνισε πως η ΛΑΕ θα δώσει μάχη με τους εργαζόμενους ώστε να μην εφαρμοστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα