Π.Λαφαζάνης:Το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό

HǍmСᱡ롢ޠհﵱ㥟ᱡ㹣骞ᳵ㪱�, Х뫯�項흱㥩Ჯ/ Ϡͅϓ Րϕуϓ Ё́ÉٔǓ ˁցƁ͇Ӡ.(Eurokinissi-ʁԙ̅чӠʙӔS)

«Το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό – αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μόλις προ οκταμήνου». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός τόνισε επίσης: «Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό και συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής του μνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι με τα μνημόνια «δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αλλά βαδίζουμε στην καταστροφή. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεται ύφεση και το 2015 και το 2016. Η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ σε συνεχή διάρκεια βαθιάς ύφεσης».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ισοδυναμεί με άλωση, εκποίηση και καταστροφή και των δύο μεγάλων αυτών πόλεων, για τις οποίες τα λιμάνια είναι η ψυχή τους. Ζήτησε δε να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την τύχη των δύο λιμανιών.

Διευκρίνισε ότι «η ΛΑΕ είναι ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, ανοικτό στη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, οργανώσεων ή κινήσεων σε αυτό ή στη συνεργασία και συμπόρευση μαζί του.

Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα του αριστερού προοδευτικού χώρου και θέλουμε τη μετεκλογική συνάντηση και συνεργασία μαζί τους για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος. Κυρίως, όμως, η προσπάθεια της ΛΑΕ είναι στραμμένη στην κοινωνία, στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα, διότι από δω μπορεί να προκύψουν θετικές πολιτικές εξελίξεις και όχι από μια Βουλή όπου κυριαρχεί μια μεγάλη μνημονιακή πλειοψηφία “πολιτικών υπαλλήλων” των “θεσμών” και της “τροϊκανής επιτροπείας”».

Τέλος ανακοίνωσε ότι η ΛΑΕ θα προχωρήσει σε Πανελλαδική Σύσκεψη στις αρχές Νοέμβρη και στις αρχές του νέου χρόνου σε Ιδρυτικό Συνέδριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα