Π. Λάμπρου: Θα πρέπει να δοθεί μία ουσιαστική απάντηση στον εκφασισμό

«Αν μπούμε στη λογική της αυτοδικίας, ή υιοθετήσουμε ή επικροτήσουμε ή ανεχτούμε τη λογική της αυτοδικίας, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου με αφορμή το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Ο ίδιος επισήμανε πως «υπάρχει μία διαδικασία εκφασισμού, στην οποία θα πρέπει να δώσουμε μία ουσιαστική απάντηση».

Ο κ. Λάμπρου στάθηκε στην παρουσίαση του θέματος από δημοσιογράφους και πολιτικούς εκπροσώπους οι οποίοι «για άλλη μια φορά το τοποθετούν από την πλευρά της τάξης και ασφάλειας, από μία συντηρητική οπτική και ενισχύουν τέτοιους είδους κινήσεις με τον τρόπο που το θέτουν», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μιλήσει κανείς για άλλου είδους ανάγκες όπως είναι η φροντίδα των ανθρώπων και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι αυτή η πρακτική, αυτή η αντίληψη η οποία όχι απλώς δεν οδηγεί πουθενά, δυστυχώς οδηγεί και σε εγκλήματα, σε δολοφονίες, σε ξυλοδαρμούς, σε λιντσαρίσματα, σε διχασμούς».

«Υπάρχει μία προσπάθεια απεύθυνσης από τη μεριά συντηρητικών δυνάμεων, δεξιών, ακροδεξιών, απέναντι σε έναν κόσμο ‘τους νοικοκυραίους’ καλλιεργώντας φοβικές αντιλήψεις, φοβικά σύνδρομα». Αυτή η προσπάθεια, όπως τόνισε ο ίδιος, «οδηγεί και κάπου» και αναφέρθηκε στα φαινόμενα είτε με ξυλοδαρμούς είτε με επιθέσεις σε ανήμπορους ανθρώπους, σε μετανάστες, σε φτωχούς, σε εξαρτημένους. Ο κ. Λάμπρου τόνισε πως «θα έχουμε και συνέχεια δυστυχώς αν δεν απαντήσουμε με έναν αξιακό τρόπο και βεβαίως εάν δεν παρθούν μέτρα τα οποία θα είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που προσπαθούν να μας πλασάρουν και να κυριαρχήσει αυτή η αντίληψη».

Ακούστε τι είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα