Π. Κουρουμπλής: Όπως κι εμείς το ΔΝΤ θέλει ρύθμιση του χρέους

Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 είπε μεταξύ άλλων για τη διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ: «Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η χώρα έφτασε εδώ σήμερα εξ αιτίας κάποιων επιλογών. Ευθύνες πολικές υπάρχουν σε εκείνους που την οδήγησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατεστραμμένη και χρεοκοπημένη χώρα, μια χώρα υπό οικονομική κατοχή. Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τα σημεία επαφής που οι επιπτώσεις των όποιων απαιτήσεων να είναι οι λιγότερες δυνατές και κυρίως πιο είναι το μέγα ζήτημα; Η ρύθμιση του χρέους και η σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη».

Όπως μεταδίδει το iefimerida ο κ. Κουρουμπλης δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή το ζήτημα του χρέους εκείνος που το πιέζει είναι το ΔΝΤ κατά συγκυρία αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι οι καταστάσεις  όπως έχουν έρθει βάζουν το ΔΝΤ έστω για μία φορά δίπλα στην Ελλάδα. Άρα πάμε στη διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους»

«Μας βλέπει πιο συμπαθητικά το ΔΝΤ, είναι πιο καλό μαζί μας;» Ρωτήθηκε ο υπουργός και απάντησε: «Έχουμε την ίδια άποψη για το χρέος, αυτή τη στιγμή στηρίζει τη ρύθμιση του χρέους».

Για την εξεταστική στη Υγεία που συζητείται αύριο στη Βουλή: ανέφερε ότι «θα ακουστούν πράγματα που θα πέσουν τα κεραμίδια από τα σπίτια. Έγιναν φοβερά λάθη και εγκλήματα. Από λάθη, σκοπιμότητες, παραλείψεις. Αυτά θα κριθούν, εγώ δεν είμαι δικαστής ,πολιτικές ευθύνες όμως υπάρχουν τεράστιες στη διαχείριση των πραγμάτων στο χώρο της υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά καλά δεν έχει δυο χρόνια στην κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν ακουστεί στο χώρο της Υγείας αυτά που ακούστηκαν στο παρελθόν. Είναι επιδερμικός αντιπερισπασμός της αντιπολίτευσης που ζητά έρευνα και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν το δικαίωμα στη συζήτηση να βάλουν και θέματα δεν νομίζω κανείς να έχει αντίρρηση.  Εγώ προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί να ήταν μέχρι σήμερα αλλά πολιτικά όταν αυτή τη στιγμή ερευνάται μια περίοδος , για τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά του χρόνο να τα διερευνήσουν».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «μιλάνε για την περίοδο που ήμουν γενικός γραμματέας. Το μίσος ο φθόνος, η μικροψυχία σε κάνουν να γίνεσαι πολύ μικρός γιατί εγώ εκείνη την περίοδο  δεν ήμουν στην υγεία αλλά ήμουν στην πρόνοια, καμία σχέση. Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του».

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα