Π.Κουρουμπλής: Ντροπιαστική η συμπεριφορά πολιτικών της αυστριακής κυβέρνησης

Με αυτήν τη φράση θέλησε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, να εκφράσει την άποψή του για την Ευρώπη των τειχών678300-kourou

Σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό «Προφίλ», ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επικρίνει την στάση αυστριακών πολιτικών οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, προωθούν τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό υψώνοντας νέας τείχη και υποσκάπτοντας το όραμα μιας κοινής Ευρώπης.

Τι κι αν πίστευε μέχρι πρότινος ότι η Βιέννη είναι ένα καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής, για τον ίδιον πλέον «αυτή η συμπεριφορά έχει καταστρέψει την εικόνα που είχε».

Κληθείς να εκτιμήσει τις αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει ότι η Σύνοδος περιορίστηκε σε διατήρηση της παλαιάς τοποθέτησης της, παραβιάζοντας εκ νέου το ιδεώδες για τη δημιουργία μίας ανοικτής Ευρώπης.

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο ίδιος, «ένα μέρος των χωρών της ΕΕ αποδέχθηκαν τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, προπάντων χώρες-μέλη, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ, για να επωφεληθούν από τα ανοικτά σύνορα».

Στο ερώτημα, εάν η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο Π. Κουρουμπλής αναφέρει πως πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς μπορεί να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα