Π.Κουρουμπλής: Μετά τις τουρκικές εκλογές η λύση για τους έλληνες στρατιωτικούς

Μέχρι τις τουρκικές εκλογές στις 24 Ιουνίου «τα πράγματα με τους ελληνες στρατιωτικούς θα πάνε έτσι», εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, δίνοντας ένα χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Άγκυρα γνωρίζει πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράν άρα οι συνέπειες από ένα ατύχημα σε βάρος της χώρας μας θα είναι καταλυτικές.

Ο κ. Κουρουμπλής συνέστησε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο Λιμενικό, σημειώνοντας πως στα πάντα υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπερνιέται από την Τουρκία.

Εμφανίστηκε σίγουρος, δε, ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει επεισόδιο. Υπάρχει ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του «ένα ατύχημα που θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο εσωτερικό της και γι’ αυτό δεν θα το επιχειρήσει».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο Λιμενικό για τις προκλήσεις των Τούρκων είναι «νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα» προσθέτοντας ότι «πάντα υπάρχει ένα όριο και αυτό το έχουμε διαμηνύσει. Η Ελλάδα δεν συζητάει υπό φόβο, δεν φοβάται».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα