Π. Κουρουμπλής: Ανακοίνωσε πρωτοβουλίες ανάπτυξης της ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη σημερινή ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, διευκρινίζει ότι:

Στα μέσα του μηνός έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, για να στηριχτεί η Ελληνική Ναυτιλία, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, στο ύψιστο δυνατό πολιτικό επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με παράλληλες προσπάθειες επιχειρείται η κατάργηση των γραφειοκρατικών και λοιπών προβλημάτων που κρατούσαν τα ελληνόκτητα πλοία μακριά από την ελληνική σημαία. Στόχος είναι ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Σε ότι αφορά την ναυτική εκπαίδευση, προκηρύσσονται 280 θέσεις ωρομίσθιων καθηγητών, που θα στελεχώσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017 2018 τις Σχολές. Επιπλέον προγραμματίζονται από το Υπουργείο Παιδείας πολιτικές επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εκστρατεία για την παρότρυνση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, σε μια περίοδο που τα πλοία εξασφαλίζουν καλύτερους όρους διαβίωσης, σε σχέση με το παρελθόν.

Υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την απελευθέρωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από δεσμεύσεις που την κρατούν ανενεργή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα