Π.Κουρουμπλής:«Είμαστε κοντά στη συμφωνία»

O υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνος Κουρουμπλής κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά από τριμερή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 Τριμερής Συνάντηση Εργασίας για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό θα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Γερμανίας Thomas de Maiziere οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Από Ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Σε μία διαπραγμάτευση ακούγονται πράγματα που εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, αναφερόμενος στις δηλώσεις Κουντεντάκη.«Είμαστε κοντά στη συμφωνία», εκτίμησε, τονίζοντας τη σημασία αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ουσιαστική περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, παρά την επιμονή του Ταμείου» είπε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και αιτιολογώντας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε πως «με την σταθερότητα που δείχνει η κυβέρνηση δεν θα πληγούν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα».

Απαντώντας σε ερώτηση «γιατί κανένας από την κυβέρνηση δεν μιλά για τα 5,5 δισ. μέτρα», που διαρρέεται τις τελευταίες μέρες ότι ζητούν οι δανειστές, είπε ότι «ο κ.Κουντεντάκης έκανε μία δήλωση που απευθυνόταν στο ΔΝΤ, του οποίου οι απόψεις είναι γνωστές».

«Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας και εκεί θα κριθεί η ικανότητα και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε και πρέπει, για να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων», σημείωσε αναφορικά με τις συνομιλίες με τους δανειστές και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας και όχι στην αρχή της».

«Είμαστε ανάμεσα σε συμπληγάδες. Από τη μία το Ταμείο, από την άλλη οι Ευρωπαίοι» παραδέχτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι, ούτε οι δύο πλευρές των δανειστών συμφωνούν μεταξύ τους.

«Εκείνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εντατικοποιήσει τη φοροδιαφυγή» απάντησε ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα 5,5 δισ. μέτρα που ζητούνται από τους δανειστές, ενώ επέμεινε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να φανούν το αν και ποια θα είναι τα νέα μέτρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα