Π. Κουκουλόπουλος: Παρασκευή και 13 οι επόμενες εκλογές για την κυβέρνηση

«Η αποφασιστική ενίσχυση της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης και τη θεμελίωση μιας νέας ευημερίας που βασίζεται σε στέρεα θεμέλια, είναι βασική επιλογή που οδηγεί στο σύγχρονο κράτος», τονίζει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, με άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση, όπως σημειώνει, «επέλεξε μια νέα πραγματικότητα στην αυτοδιοίκηση με όχημα τον εκλογικό νόμο για τους δήμους», αφού, όπως αναφέρει, «ουσιαστικά προτείνεται η θεσμοθέτηση δημάρχου που μπορεί να είναι πλειοψηφία στον λαό, αλλά μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και από την Παρασκευή 13 Ιουλίου αυτό θα είναι νόμος του κράτους».

Η κυβερνητική αυτή επιλογή οδηγεί στην καθοριστική αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης σε μια εποχή που όχι μόνο ζητάει, αλλά επιβάλλει ακριβώς το αντίθετο, υποστηρίζει ο κ. Κουκουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «σε καμία χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου δεν συναντάμε μια τέτοια ρύθμιση. Είτε με συστήματα απλής αναλογικής, είτε με πλειοψηφικά παντού ο δήμαρχος συγκεντρώνει έμμεσα ή άμεσα την απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών-εκλογέων και διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου».

«Όσο σίγουρο είναι ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις υπονομεύουν την υπόθεση του σύγχρονου κράτους με ισχυρή αυτοδιοίκηση, άλλο τόσο είναι σίγουρη και η κρίση των πολιτών. Για την κυβέρνηση οι επόμενες κάλπες θα είναι Παρασκευή και 13…» καταλήγει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα