Π. Καρκατσούλης: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους

Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Καρκατσούλης, την αύξηση θέσεων και μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Καρκατσούλης ανέφερε πως μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μετακλητών, με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τους 3.000, ενώ το 2014 ήταν 1.900. Το συνολικό κόστος για την αμοιβή τους εκτιμάται σε 54 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Καρκατσούλης, ενώ κατήγγειλε πως υπάρχουν και σύμβουλοι του Μαξίμου που «παίρνουν 2 εκατ. ευρώ υπερωρίες».

Ο κ. Καρκατσούλης επισήμανε πως η κυβέρνηση «βλέποντας ότι έχει απαγόρευση προσλήψεων, εκεί που μπορούσε να κάνει ήταν με τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς». Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ο αριθμός των συμβασιούχων υπερδιπλασιαστηκε από 40.000, που ήταν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε 100.000.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο αριθμός των υπαλλήλων κάθε εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο ανέρχεται πλέον σε 700.000, ενώ ήταν 600.000 το 2015.

«Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι οι μετακλητοί να μειωθούν στο μισό, όπως και ο μισθός τους, και τα χρήματα αυτά να πάνε για δώρο Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν παίρνουν τίποτα» κατέληξε ο κ. Καρκατσούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα